Материал на американското бизнес издание  призова за спешното отстраняване на Кристалина

...
Материал на американското бизнес издание  призова за спешното отстраняване на Кристалина
Коментари Харесай

В САЩ заговориха за отстраняване на Кристалина Георгиева от МВФ заради руска пропаганда

Материал на американското бизнес издание " "  призова за незабавното премахване на Кристалина Георгиева от поста шеф на Международния валутен фонд.

Текстът със заглавие: " След 2 години сеене на съветската агитация, МВФ се завръща в Русия в открита борба със Запада " е цялостен с обвинявания, че МВФ се осланя в своите отчети за съветската стопанска система само по московската статистика, която от своя страна е изопачена, а основни знаци остават скрити.

Така, съгласно изданието, Фондът действително обслужва машината за дезинформация и агитация на Москва и дава причини на Путин да твърди, че стопански Русия просперира и обезкуражава глобите, изтъквайки тяхната неефективност.



В материала е представена Агате Демаре, световен шеф по прогнозиране в Economist Intelligence Unit, съгласно която „ същинският проблем е в западните страни, експертите и медиите, цитиращи данни за стопанската система на Русия. Вероятно би трябвало да отделят време да слагат под подозрение техните данни, вместо да популяризират тезите на Кремъл. ”

Материалът е в светлината на новината от предходната седмица, че МВФ възнамерява да изпрати задача в Москва, която да реализира оценка на съветската стопанска система и да даде препоръки за нейното развиване. Девет европейски страни неотложно възнегодуваха, изтъквайки че е неприемливо МВФ да възвръща разговора със страна агресор и показаха опасения, че това ще навреди на имиджа на МВФ.

" Форчън " напомня абсурда от преди три години когато Георгиева трябваше да се оправдава за манипулиране на данните на Световната банка, където тя заемаше поста на основен изпълнителен шеф. Тогава следствие на одиторската компания WilmerHale, откри че под управлението на Георгиева са манипулирани данните за Китай за 2018 и 2020, с цел да излезе Пекин по-напред в класацията на годишните си отчети Doing Business. Разследването беше поръчано от новото управление на Светорвната банка, когато Георгиева ръководеше към този момент МВФ.

Материалът упреква Георгиева, че обслужва властническите режими на Русия и Китай:

" Антиамериканските, антизападните и проавторитарните пристрастия на Кристалина Георгиева като ръководещ шеф на МВФ станаха прекомерно рискови, с цел да бъдат пренебрегнати. Ние надалеч не сме първите, които показват тези опасения. Много чиновници от администрацията на Байдън преди този момент обществено показаха неналичието си на доверие в управлението на Георгиева и имаше необятно публикувани апели за нейното премахване от висши определени длъжностни лица в Съединени американски щати и от двете партии.

Конгресменът Патрик Макхенри и Комитетът по финансовите услуги на Камарата на представителите прикани за незабавното премахване на Георгиева тази пролет: „ Работата на госпожа Георгиева както в Световната банка, по този начин и в МВФ страда от етични пропуски. В самия МВФ госпожа Георгиева е ръководи в интервал, в който Фондът е бездействал, когато става въпрос за държане на Китай виновен към интернационалните правила... Миналото на Георгиева да се намесва в проучванията в интерес на Китай я прави несъответствуваща да управлява институцията. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР